Korišćenjem naše web-stranice, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Kremasta piletina sa belim lukom

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
15
minuta

PEČENJE
26
minuta

SASTOJCI

  • 4 pileća kotleta

  • Ulje u spreju ukoliko želite

  • ½ kašike belog luka u prahu

  • Kuhinjska so, ukoliko želite

  • Sveže mleveni crni biber 

  • ½ kašičice crnog luka u prahu

  • 1 kašika neslanog putera

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • ½ crnog luka, isečenog na kockice

  • 5 mlevenih čena belog luka

  • 1 kašika sveže iseckanih listova timijana

  • 1 limun bez košpica i kore

  • ½ kašičice sode bikarbone

  • ½ šolje krema za kuvanje

  • ¼ šolje pilećeg bujona

  • 1/3 šolje parmezana

  • 1 kašika sveže seckanog lista peršuna

PRIPREMA

1. POSTAVITE tanjir za pečenje u korpu Cosori Smart Air Fryer-a.

2. OZNAČITE opciju PREHEAT ( Predgrevanje ), podesite temperaturu na 200°C, zatim pritisnite Start/Pause.

3. NAPRSKAJTE pileće kotlete s obe strane uljem u spreju i začinite Belim lukom u prahu, solju i biberom.

4. STAVITE piletinu u jednom sloju u tanjir za pečenje.

5. PODESITE temperaturu na 200°C a vreme na 12 minute, zatim pritisnite Start/Pause

6. IZVADITE piletinu i tanjir za pečenje kada je gotovo i odložite sa strane.

7. STAVITE ulje i puter na dno korpe friteze, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom, pilećim bujonom, timijanom, limunovom korom i sodom bikarbonom, zatim pomešajte da se sjedini.

8. PODESITE temperaturu na 220°C a vreme na 8 minuta, pritisnite Shake ( Protresti ), a zatim pritisnite Start/Pause

9. DODAJTE krem za kuvanje i pileći bujon na pola vremena kuvanja. Podsetnik za protresanje će vas obavestiti kad je vreme za protresti hranu.

10. DODAJTE rendani parmezan u sos zatim pospite sa limunovom korom i soli.

11. PRELIJTE sos preko piletine i ukrasite peršunom.

Spremno je za serviranje.

Prijatno!

Pridružite se Cosori zajednici i na našoj Facebook stranici

COSORI Srbija - iskustva, saveti i recepti